В Деня на родилната помощ стартира процедурата за кандидатстването на двойки с репродуктивни проблеми от кампанията „За повече деца в България.“

От 21 януари е отворена процедурата за кандидатстване на двойки от хасковска област за финансиране на ин витро процедури. В рамките на един месец семействата, които отговарят на условията, ще могат да подават документите си за финансиране на сайта на „Искам бебе“.

Благородната кауза „За повече деца в България“ се провежда за трета поредна година в партньорство на областния управител на Хасково и Фондация „Искам бебе“ и се утвърждава като традиция за областта. Д-р Стефка Здравкова благодари на десетките ученици и техните учители, и на стотиците жители на областта, благодарение на които, по време на Благотворителните коледни инциативи, тази година за каузата „За повече деца в България“ бяха събрани 9 313 лв.

Процедурата за кандидатстването стартира в Деня на родилната помощ и ще продължи до 21 февруари 2020 г. Датата е символична за всяко семейство и е избрана с пожелание да донесе късмет на двойки и още догодина да празнуват Бабинден със своите акушерки.

На 4 март в присъствието на нотриус и представител на фондация „Искам бебе“, чрез жребий ще бъдат изтеглени печелившите двойки. Те ще разделят по 4500 лв. и ще, а останалите 313 лв. се прехвърля за следващата година. Кандидатстващите двойки трябва да отговарят на следните критерии, определени от „Искам бебе“:

– Кандидатстващата двойка да са български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на област Хасково за последните две години, преди датата на кандидатстване по съвместната инициатива на Областна администрация Хасково и Фондация „Искам бебе” – „За повече деца в България“.

– Кандидатите да не са поставени под запрещение, както и не са в кръвно родство по права линия или по съребрена линия до четвърта степен помежду си.

– Възраст на жената: от 20 г. до 43 г. ако извършва процедура със собствен генетичен материал и до 45 г. с донорски генетичен материал

– Налице е доказана причина за стерилитет – тубарен фактор, намален брой сперматозоиди и др. доказани с медицински документи

– Двойката е кандидатствала и изчерпала четири ин витро процедури, финансирани от държавата чрез Център за асистирана репродукция (ЦАР);

– Двойката не подлежи на финансиране от Центъра за асистирана репродукция (ЦАР)

Pin It on Pinterest