Общество

УАЗ за първи път доставят линейки за медицински заведения на базата на „Профи“

Автомобилният завод в Уляновск започва доставките на нов реанимационен автомобил (линейка), разработен на основата на търговския модел „Профи“, за органите на общественото здравеопазване.

Първата партида от 132 линейки ще отиде в регионалните лечебни заведения през май като част от федерална програма за намаляване на последствията от разпространението на коронавируса, съобщи пресслужбата на УАЗ.

Новата модификация на линейката от клас C на базата на УАЗ „Профи“ е предназначена за интензивно медицинско лечение от реанимационни екипи, транспортиране и мониторинг на състоянието на „тежки“ пациенти в предболничната фаза.

Специалните превозни средства се отличават с лимоновия си цвят на купето и са оборудвани с 2,7-литров двигател ЗМЗ Про (149,6 л.с. и 235 Нм) и 5-степенна ръчна скоростна кутия. Едновременното задвижване на всички колела позволява да се увеличат максимално възможностите на модела при шофиране по лоши пътища и в селски райони. Термо и шумоизолиран рамков модулен блок с външни панели от фибростъкло, подсилен за надеждно фиксиране на оборудването, осигурява ергономията на кабината за оптимална безопасност на медицинския персонал.

Обширен списък със специално оборудване допълва многофункционалната линейка – инвалидни колички с подвижни носилки, възможност за регулиране на височината, автоматично отключване на опората и сгъваем статив за инжекции; изолационен контейнер с автоматично поддържане на температурата на инфузионните разтвори и др. 

Основната версия на УАЗ АСМП клас C е напълно оборудвана за оперативна реанимация. По-специално, в кабината е осигурен двуфазен дефибрилатор-монитор с вграден принтер, електроди за възрастни и деца, с функции за електрокардиостимулация, пулсова оксиметрия и неинвазивно измерване на артериалното налягане. От специфичното оборудване има още транспортен реанимационно-анестезиологичен монитор за пациента с вграден принтер, възможността за прехвърляне на данни към компютър с функции за наблюдение на електрокардиограма в три отвода, капнометрия, пулсова оксиметрия, неинвазивно измерване на кръвното налягане и определяне на телесната температура на пациента.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest