Общество

УАЗ Пикап се превръща в мини къща на колела

За автомобилния дом на базата на УАЗ, наречен „Елбрус“ искат почти 31 000 евро.

Авторите на YouTube канала „808“ разказаха за новия продукт на базата на УАЗ – дом на колела със скромен жилищен модул-надстройка. Сглобяването на такъв УАЗ Пикап се извършва от компанията Lux Form, разположена в близост до Москва, която също трансформира в дом на колела LADA Granta и класически микробус.

На УАЗа е заменена решетката на радиатора, инсталирани са предна броня и шнорхел, разширени са арките на колелата и са сменени гумите на такива за офроуд. В същото време колата е осезаемо „повдигната“ и в окачването са добавени нови амортисьори. Тялото е с покритие Raptor, което защитава срещу ръжда и екстремни температури.

Жилищният модул на „Елбрус“ е оборудван с електрически покрив, който се вдига за 22 секунди. От външната страна са разположени много отделения за съхранение на малки предмети, както и кутия за нагревател.

Входът е през малка врата, а вътре има 3 места за спане, маса, мивка, хладилник и баня. Освен това оборудването включва акумулатор, от който се захранват контактите и осветлението. На покрива има люк, а в стените – малки прозорци.

Автомобилът разполага със стандартен 2,7-литров двигател ЗМЗ Про, 150 конски сили и петстепенна „механика“. Цената на такъв УАЗ „Елбрус“ е 2,5 млн. рубли (31 000 евро). От тях 980 000 рубли са разходите за жилищния модул. Основната версия с по-скромно оборудване се предлага за 1,9 млн. рубли (23 500 евро), съобщават от „Лента“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest