Туристическо дружество раздава ваучери за всички, които ще се включват в доброволческа акция при Владая

Туристическо дружество Боерица и група велоентусиасти организират акция за почистване, и укрепване на пътека от Владая до Княжево.

Всеки, който желае може да се включи в доброволческата инициатива, която всяка година се провежда, с цел поддържане на маршрута!

Това е единствената нископланинска алтернатива на опасното за велосипедисти шосе през Владайското дефиле, минаваща през едно от находищата на левурда (див чесън) на Витоша!

Поради сложния терен през който преминава, пътеката изисква ежегодни грижи, които Дружеството и съмишленици полагат. Има много работа за много хора, с много кирки и лопати.
Ще бъде кално, но интересно!
Ще има груба сила, но ще трябва и фина мисъл, за да преценим как да оформим пътеката по най-подходящ начин, взимайки предвид фактори като преминаване, отводняване, стръмни дерета, падащи дървета и свличащата се на места почва.

С помощта на ЮЗДП и СО – Район Витоша, организаторите ще се опитат да осигурят максимален брой инструменти и ръкавици за включилите се доброволци, но ако ви се намира лопата, кирка, гребло или ножица за храсти – няма да са излишни.

На 13.06.2021 г. в 9.00 часа – в началото на с. Владая е сборният пункт.

Организаторите ще зарадват всеки от участниците с ваучер с отстъпка за участие в емблематичното спортно събитие за Столицата – „По стъпките на Алеко с приятел.

Pin It on Pinterest