Общество

Тулската медицинска сестра, която се прослави с прозрачния си костюм, стана модел на спортни облекла

Медицинската сестра от Тула Надежда Жукова, която привлече вниманието на медиите с появата си на работа в прозрачен защитен костюм и бельо, стана лице на марката за спортното облекло Zasport.

В Instagram профила на компанията се появиха снимки, на които медицинската сестра позира във фитнес облекло, пише РИА „Новости“.

Както отбеляза основателят на марката Анастасия Задорина, медицинска сестра, която работи с пациенти с коронавирус, заслужава уважение и подкрепа.

„Това е младо, красиво и много смело момиче, което има голям принос в борбата срещу COVID-19. Ще я привлечем да участва в нашите социални дейности в рамките на програмата ZA ПОМОЩЬ, която започнахме през март тази година“, се казва в официалния акаунта на Zasport в Instagram.

Задорина добави, че ръководството на компанията е готово да подкрепи Регионалната клинична болница в Тула, където работи момичето.

Жукова заяви пред Zasport.com, че резонансът върху историята с необичайното медицинско облекло не се е отразил върху желанието на сестрата да помага на хората и да влезе в медицински институт.

Момичето благодари на колегите, които я подкрепиха след множество статии в медиите.

„Главният лекар на нашата болница и дори губернаторът на Тулска област се изказа в моя защита. Много им благодаря! Колеги казаха, че лекари от други градове са организирали флашмоби, за да ме подкрепят. Те, като никой друг, разбират колко е горещо да се работи лятото в защитен костюм: това е сякаш прекарваш няколко часа в сауна, дори става трудно да дишаш и ходиш“, каза тя.

Сестрата добави, че на снимката под прозрачния защитен костюм не е облечена с бански костюм, а спортен топ и шорти.

В средата на май в социалните мрежи се появи снимка, на която Жукова е в отделението при пациенти в прозрачен защитен костюм. Местното министерство на здравеопазването съобщи, че са направили забележка на служителя и са имали разяснителен разговор с медицинския персонал.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest