Общество

Ту-95МС избяга от ракета по време на „атака“

В Амурска област далечната авиация разработи начини за изтегляне на техниката от вражеските атаки, както и за полети до оперативни летища.

На кадрите, публикувани от военното ведомство на Русия, виждаме как стратегически бомбардировачи Ту-22М3 и ракетоносци Ту-95 се подготвят за полет в най-кратки срокове. Самолетите излитат верижно и се издигат в небето. ВВС на САЩ наричат тази маневра „разходка на слонове“.

„Екипажите разработиха нови и ефективни методи за бойно целево използване, изобразяващи различни вражески обекти“, пишат от руското министерство на отбраната.

Докато ракетоносачите са в небето, подразделения за подкрепление се обучават на земята: те разработват възстановяването на летищното покритие след вражеския удар и подготовката на авиотехниката за повторен полет, съобщава „Российская газета“.

Генерал-лейтенант Сергей Колибаш, командващ стратегическата авиация на руските Въздушно-космически сили, който наблюдава ученията, похвали работата на летците: „Ръководният, полетният, инженерно-техническият и помощният персонал показаха своите умения и изпълниха всички поставени задачи“, отбеляза генералът.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest