Това вероятно са единствените пътуващи блогъри в днешния свят

Вместо да си седят у дома в страх да не се заразят с COVID-19, двама популярни руски туристически блогъри си наеха яхта и частен остров в Индонезия. Завиждате ли им?

Instagram блогърът и фотограф Сергей Кабанков за първи път обмисля да наеме яхта и да излезе в морето, за да избяга от коронавируса, през февруари 2020 г., когато е с приятелите си на Бали. Той разказа малко повече за всичко това в интервю за руското издание Gazeta.ru.

Докато вирусът се разпространява, Кабанков решава да реагира бързо и да осъществи плана си. Заедно с Instagram модела Анюта Рай той започва да се подготвя за три месеца карантина и поръчва по интернет храна, маски, антисептици и др.

Блогърът наема яхта и малък частен остров в Индонезия. Той обаче събира екип от 14 души, включително един лекар. Кабанков, Ана и екипът им отплават в началото на март и прекарват първите две седмици на наетия остров.

Вечер целият екип се събира, за да обсъди глобалната ситуация и да си направи планове. Преди да тръгне на път, Сергей се записва на дистанционен курс по психология, така че продължава да учи на острова.

„Невероятно е колко бързо се аклиматизирахме и се настанихме удобно! Първите дни прекарахме в подреждане на място за живеене. И се чувствам чудесно във водата! Има невероятно красив коралов риф, където ходя рано всеки ден“, пише Сергей на своите последователи.

Колежката му Анюта Рай също публикува своите впечатления и истории от ежедневието им на острова.

автор: ВИКТОРИЯ РЯБИКОВА

източник: bg.rbth.com

Pin It on Pinterest