Общество

Топ 7 на най-скъпите блюда в ресторантите на Москва

Къде в Москва можете да дегустирате в разкош черен хайвер с листенца от злато, най-скъпата столична супа и десерт във формата на човешко сърце.

Най-скъпият „бутерброд“

Пресслужба на ресторант Christian

В ресторант Christian класическият кроасан е покрит с листенца злато, намазан е с домашно краве масло отвътре, а последният щрих са 50 г черен хайвер. Този златен във всеки смисъл на думата кроасан струва 6000 рубли (156 лв. по курс към 10 януари 2022 г.).

Най-скъпият пирог

Пресслужба на ресторант „Метрополь“

Руският пирог „кулебяка“ в ресторанта на хотел „Метропол“ се приготвя по стара рецепта от 1905 година. В него се крие нежна кайма от три вида благородна риба. Кулебяката се сервира със сос на основата на шампанско и хайвер. Обикновено това ястие се поръчва от компании. Струва 7500 рубли (196 лв. по курс към 10 януари 2022 г.).

Най-скъпата салата

@assuntamadre_msk

Салатата с кралски рак, пикантна рукола, сладки домати, авокадо и освежаващ портокал от италианския шеф Катело Сансоне в ресторант Assunta Madre струва 3500 рубли (91,5 лв. по курс към 10 януари 2022 г.). И в нея има много рачешко месо!

Най-скъпата супа

Буйабес

Класическата „буябес империал“ е наслада за очите и стомаха на всички любители на скъпите морски дарове, омарите и скаридите. В ресторант „Буябес“ тя се сервира с крутони и сос. Бульонът се вари почти две денонощия! Една порция за двама струва 24 900 рубли (650 лв. по курс към 10 януари 2022 г.).

Най-скъпото месно ястие

Megumi

Филе миньон „Кобе“ е нежен стек от първокласно японско говеждо, приготвен на грил на вулканични камъни от планината Фуджи. Една порция от тази екзотика в Москва, в ресторанта за японска кухня Megumi (в превод „Благослови ме“), струва 73 000 рубли (1900 лв. по курс към 10 януари 2022 г.). Сервира се върху горещ камък с чесън.

Най-скъпото рибно ястие

ERWIN.РекаМореОкеан

Гостите на ресторант „Erwin.Река.Море.Океан“ могат да се насладят на свежи морски продукти – леденото плато „Кралски комплект“, което струва 23 000 рубли (600 лв. по курс към 10 януари 2022 г.) и включва лангустини, различни видове скариди, стриди и морски таралеж. Кралят тук е целият рак. Отделно към него се сервира и сочно месо от изчистени щипки.

Най-скъпият десерт

Пресслужба на ресторант „Жажда крови“

В ресторант „Жажда за кръв“ (Жажда крови) зашеметяват гостите с реалистичен десерт – човешко сърце в естествен размер. Пълнежът на ръчно изрисуваното сърце е от медени и карамелени бисквити, сиропирани в маслен ликьор. Там има и сини сливи и крем от шоколад и кондензирано мляко. Сладкото човешко сърце струва 2700 рубли (70 лв. по курс към 10 януари 2022 г.).

автор: МАРИЯ БУНИНА

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest