Общество

Топ 7 на местата с най-добра гледка към „Лахта Център“ – най-северният небостъргач в света

„Лахта Център“ е небостъргач, който се вижда практически от всяка точка на Санкт Петербург.

Това е най-високата сграда в Европа – 462 м – и най-северният небостъргач в света. А и е още една от визитните картички на новия Петербург.

В небостъргача „Лахта Център“ ще има ресторант с панорамна гледка и наблюдателна площадка на височина 360 м. Гледката е на 360 градуса – ще може да обиколите и да се полюбувате на всички райони на града.

За съжаление, за момента кулата още не е открита – текат довършителни работи. Но можете да се полюбувате на „Лахта Център“ от различни точки на Санкт Петербург. Предлагаме ви седем места, откъдето можете да направите красиви кадри на най-известния небостъргач в града.

1. Лахта: отидете до небостъргача и разгледайте паметника на Петър I

Администрация на Санкт Петербург

За да може наистина да усетите мащаба на небостъргача, отидете в Лахта – исторически район в Санкт Петербург. Оттам можете да снимате сградата от максимално близко разстояние. Най-добре е да отидете в слънчев ден: стъклените фасади на сградата отразяват небето и придобиват сиво-син цвят.

Красив кадър се получава и на паметника на Петър I до небостъргача. Скулптурата неслучайно е на това място: според легендата през 1724 г. близо до Лахта корабокрушение претърпява неголям плавателен съд. Петър I вижда давещите се хора и се втурва да им помага. Смята се, че след този случай управникът се разболява от пневмония и умира през 1725 година.

2. Парк на 300-годишнината: изберете най-удобния ракурс за фотографии с „Лахта Център“

Надежда Максимова/ТАСС

Повечето кадри с „Лахта Център“ са направени именно от парка на 300-годишнината на Санкт Петербург. Оттук се открива гледка към целия небостъргач, затова със сигурност ще ви се получат красиви снимки на сградата. Освен това можете да се разходите по крайбрежната улица на Финския залив и из парка. Задължително разгледайте фонтана до фара.

3. Виенското колело в „Диво остров“: вижте небостъргача от птичи поглед

Legion Media

Ако сте с децата или обичате екстремните преживявания, увеселителният парк „Диво остров“ е точното място за вас. Освен влакчета, трамплини и батути, там има и виенско колело, от което се открива невероятна гледка към града. От този ракурс можете да снимате две от съвременните забележителности на Санкт Петербург: стадиона „Газпром Арена“ и „Лахта Център“.

А след този активен отдих можете да се поразходите из Приморския парк на Победата: в самия център на парка има голям фонтан, а зад него е стадионът „Газпром Арена“.

4. Яхтеният мост: направете си селфи с небостъргача

Алексей Филипов/Sputnik

Пешеходният Яхтен мост е построен за Световното първенство по футбол през 2018 година. Мостът съединява парка на 300-годишнината и стадиона. От Яхтения мост се открива гледка към Финския залив: небето красиво се слива с морето. От тази точка се получават страхотни селфита с „Лахта Център“. Най-важното е да си държите шапките – тук е много ветровито.

Ако си направите маршрут от парка на 300-годишнината до Приморския парк на Победата, ще можете да снимате небостъргача едновременно от три от емблематичните точки.

5. Озеро Езерото Лахтински разлив: разходете се на стендъп падъл и вижте небостъргача от водата

Legion Media

Ако обичате активния отдих, отидете на езерото Лахтински разлив. Там има място, където можете да си наемете стендъп борд (SUP), каяк или лодка. Ще успеете не само да направите красиви снимки на „Лахта Център“ от водата, но и да се насладите на северната природа. Съветваме ви да се пуснете и по р. Юнтоловска, която се съединява с езерото. Тук и тихо и има малко хора – идеално място за снимки.

6. Устието на р. Смоленка: разходете се из Василевския остров и се полюбувайте на небостъргача

Legion Media

Интересен факт: част от Петербург от метростанция „Приморская“ е разположена върху алувиални почви. Западната част на Василевския остров до скоро не е обитаема – активното заселване тук започва чак през 1960-те. Строителството продължава и до днес: властите планират да създадат т.нар. „Северен намив“ – голям квартал с излаз към залива. При устието на р. Смоленка има малка крайбрежна улица, от която се открива гледка към Финския залив и небостъргача. Там може да направите снимки, да се разходите по водата и да разгледате строящия се град.

Дори да не стигнете до Смоленка, пак ще видите тази гледка : оттук минава трасето на северния околовръстен път, по който гостите на града стигат от летището.

7. Кронщад: посетете града-музей и вижте „Лахта Център“ от другия бряг

Legion Media

Ако искате да направите необичайна снимка на небостъргачa, предлагаме ви да посетите града край Санкт Петербург, Кронщат. Тук се намират стари крепости от времето на Руската империя, реставрираният Николски военноморски събор и наскоро откритият парк „Форт Айлънд“. „Лахта Център“ може да бъде сниман от крайбрежната алея или от наблюдателната площадка на Николския събор.

автор: ЕКАТЕРИНА ПАВЛЮЧЕНКО

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest