Общество

Топ-5 на най-търсените в Google въпроси за руската армия

Ако някога сте се чудили защо шапките в армията са толкова големи и защо руските войници маршируват на Спонджбоб, тук ще намерите отговорите.

Защо шапките на руските войници са толкова големи?

Има няколко причини, поради които парадните шапки са толкова големи (и не, не е защото руснаците имат големи глави). Първо, нужно е достатъчно пространство, за да се побере руският военен хералдичен кръст, който е доста по-голям от съветската червена звезда.Максим Богодвид/Sputnik

И второ, такъв е дизайнерският избор, който през 2008 г. сключва договор за новите униформи в страната и едва след това е критикуван, че ги е направил „модни“, вместо практични.

Независимо от това, дизайнът на зимните шапки стана много топъл и комфортен, както и подходящ за суровите зимни условия в Русия.

Защо руската армия марширува на Спонджбоб?

Защото борбата срещу лошите и правенето на ракети не е всичко, което правим тук. Хората имат чувство за хумор и добро въображение.

Насладете се на друг шедьовър от руските войници.

Защо руската армия носи блузи на райета?

На Запад това се нарича британска фланелка, но в Русия му казваме „тельняшка“. Въведени са за първи път в средата на XIX век.Празненства в Деня на Въздушно-десантните войски

Празненства в Деня на Въздушно-десантните войски“Комсомолская правда“/Global Look Press

Според легендата, през 1868 г. великият княз и адмирал Константин Николаевич Романов правил преглед на екипажа на фрегатата „Генерал Адмирал“. Тогава всички моряци излезли с дрехи, купени в Европа. Моряците похвалили функционалността и удобството на раираните фланелки, а след няколко години – през 1874 г. – князът помолил императора да подпише указ, с който официално да включи раираните фланелки в стандартната униформа на моряците.

Може ли чужденец да влезе в руската армия?

Руското министерство на отбраната позволява на чуждестранните граждани да влизат в редиците на армията, стига да нямат криминално досие и да говоря добре руски език.

Сега „чуждестранни военнослужещи могат да участват в операции по време на военно положение, както и във въоръжени конфликти, в съответствие с общоприетите принципи на международното право, международните споразумения и руското законодателство“, гласи заповедта, публикувана на уебсайта на Кремъл.

Не ви е необходимо руско гражданство, за да станете военен – както е във френските чуждестранни легиони, където, за да служиш, първо трябва да поискаш гражданство от страната.

Можете да намерите цялата необходима информация за потенциалните кандидати на уебсайта на руското военно ведомство, където са поместени и бележки с указания къде можете да откриете центровете за подбор на кадри.

Защо руската армия е най-добрата?

Нека бъдем честни – не е.

Има няколко военни системи и съоръжения, които без съмнение нямат конкуренти в света. Такива са ЗРК С-400 „Триумф“, която може да се бори дори със самолети от пето поколение, изтребители и бомбардировачи, както и перспективната версия С-500 „Прометей“, която ще може да сваля също хиперзвукови ракети и обекти в близкия космос.Руски ЗРК С-400

Руски ЗРК С-400 „Триумф“Reuters

Но има някои сфери, над които руските военни и индустриалния комплекс би трябвало сериозно да поработят. Например военноморските сили на страната трябва да се отърват от старите кораби и да инвестират значителни суми, за да се сдобият с военни кораби от ново поколение, както и въздухоплавателни средства, за да могат да отговарят на силите на всички световни сили на вода.

автор: НИКОЛАЙ ЛИТОВКИН

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest