Топ 5 хорър игри от руски разработчици

От постапокалиптична съветска Русия през епидемия и мистична гора до биотехнологични чудовища и училище, поето от учител маниак: събрахме най-интересните игри на ужасите, създадени от руски инди разработчици.

 35 мм

Носков Сергей

Пусти улици на постсъветски градове, разбити коли, обрасли железопътни коловози, плашещи коридори на бивши психиатрични болници и лабиринти от изоставени бункери са основните компоненти на руския инди хорър от разработчика Сергей Носков, пуснат през 2016 година.

Русия след епидемия, която е унищожила по-голямата част от населението (напомня ли ви на нещо?). Играчът, заедно със стар приятел, ще трябва да измине дълъг път през постсъветския апокалипсис и да се приспособи към новите условия на живот.

По време на цялото пътуване играчът не знае къде, накъде и с каква цел отива, той просто се потапя в атмосферата и се опитва да оцелее, като се сблъсква недружелюбни мародери или много гладни и гневни мечки. Истината ще бъде разкрита едва накрая – и повярвайте ми, със сигурност няма да е приятна.

Играта е достъпна в Steam на руски и английски език.

The Cursed Forest

KPy3O, Noostyche

Главният герой научава, че майка му е в болница и се нуждае от помощ. Той пали колата и се втурва към болницата по стар черен път, който минава през гора. „Това е най-краткият път“, си мисли главният герой, но се сблъсква със страшно същество и колата му излита в канавка. Той попада в мистериозна тъмна гора, която крие омагьосани пещери, ужасяващи олтари и… страшно чудовище.

В хорър приключението от първо лице, пуснато през 2019 г., играчът ще трябва да си проправи път през гората, да събере всички необходими артефакти и да проведе таен ритуал, който може да свали проклятието от чудовището и да освободи пленената невинна душа.

Играта е достъпна в Steam с интерфейс на английски, френски, италиански, унгарски, полски и турски.

Skyhill: Black Mist

Mandragora

Вие сте един от служителите на могъщата биотехнологична корпорация Skyhill Inc. За вашите услуги към компанията ви подаряват апартамент в огромен жилищен комплекс и се местите там с дъщеря си. Но една сутрин нещо се обърква – дъщеря ви е отвлечена и комплексът постепенно се запълва с черна мъгла, която превръща цивилните в страшни чудовища.

В хоръра от трето лице от 2020 г. от руското студио за игри Mandragora играчът трябва да премине през жилищен комплекс, покрай разрушени училища, потънали в кръв танцувални площадки и паркинги, да победи всички чудовища и да намери дъщеря си, като същевременно разбере тайните на най-опасната корпорация в света.

Играта е достъпна в Steam на руски, английски, френски, немски, полски и китайски.

Wild Russia

Andreev

Главният герой, агент Ред, се озовава на заснежена детска площадка в провинциален изоставен руски град. Той поглежда въртяща се въртележка и мисли накъде да тръгне, но изведнъж е заобиколен от странни същества, които приличат на зомбита. Не е изминала дори минута от началото на играта – а агент Ред вече е мъртъв.

Wild Russia е хорър игра от първо лице от 2020 г., в която агентът трябва да намери изход от огромен свят на чудовища, аномалии, капани и изоставени сгради. „Всяко ваше действие или бездействие може да има сериозни последствия“, пише създателят на играта. разработчикът Сергей Андреев на страницата на играта в Steam.

Играта е достъпна в Steam на руски, английски и китайски.

Gravewood High

EvilCoGames

В гимназията „Грейууд“ се случват странни неща – няколко ученици изчезват безследно, но възрастните не го забелязват. Самата сграда се превръща в зловещ лабиринт без изход и на нейната територия се разхожда луд учител, властелинът на този нов мрачен свят.

В хорър играта от първо лице от московското студио за игри EvilCoGames и базираното в Калининград издателство HeroCraft главният герой, заедно с приятелката си Ерин, трябва да победи злия учител, да разбере какво стои зад безумието, завладяло училището, и да излезе от лабиринта. Не е толкова лесно, тъй като сградата на училището се променя всеки път, когато учителят ви намери, и всеки път той самият става малко по-умен и по-опасен, а старите капани вече не работят.

Освен това сюжетът на играта потапя едновременно в атмосферата на няколко периода от историята на САЩ – от дивите 1980-те до Гражданската война.

Демо версия на играта е достъпна на английски в Steam. Пълното издание на играта е планирано за последната четвърт на 2020 година.

Pin It on Pinterest