Тони Димитрова: Лесно се влюбвам, но тръгна ли си веднъж – връщане няма

Тони Димитрова, певица, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” коментира следните теми:

Защо няма клипове?

    В началото на разговора водещата попита Тони Димитрова как се чувства. Тя отговори, че е тъжна, защото е загубила една от най-добрите си приятелки, а преди 5 месеца е починал и брат ѝ. Беновска каза, че тези хора едва ли искат да я виждат тъжна. Тя отговори, че може би не е достатъчно силна.

   „Озаглавила съм разговора „За тебе хората говорят“, това е една емблематична песен, искам да я пуснем!“, продължи водещата и пусна в ефир концертно изпълнение на Тони Димитрова на песента „За тебе хората говорят“. „Защо нямаш клипове?“, попита Беновска. Тони Димитрова отговори: „Какво да ги правя, да си ги гледам вкъщи?“. Тя продължи, че има няколко нови песни и като ги запише вероятно ще направи клипове. През годините има няколко клипа, но няма къде да ги върти. Певицата обясни: „Някои телевизии не въртят такъв тип песни, други го правят срещу заплащане, аз съм си платила песните от-до, музика, текст, аранжимент, накрая си плащам и клипа и си го държа вкъщи. Няма смисъл!“.

   Беновска каза, че е била режисьор в Бургаския театър и попита за Пейо Панталеев. Тони Димитрова отговори, че Пейо за съжаление е починал през миналата година и добави: „Той беше голям мъж с душа на дете!“.

Как се издържат певците в пандемията?

    Помниш ли филма „Тутси“ с Дъстин Хофман, той не можеше да си намери работа като актьор, та беше разносвач на пици и т.н., за да може да преживява. И ние се докарахме до този момент в пазарната икономика, един творец трябва да има много силна воля, за да твори и трябва да намери начин да се издържа, така ли е?“, попита Беновска. Тони Димитрова отговори, че наистина е така. Тя продължи, че думата „творец“ малко се е поизхабила от използване. Самата тя не я е употребявала за себе си. В момента хората, които се занимават със сценични изкуства, наистина са ощетени от антипандемичните мерки. Всеки певец се издържа както намери за добре.

    Водещата попита Димитрова дали е взела някакви помощи от държавата. Тя отговори, че е получила, защото е много изряден данъкоплатец и всичко при нея е на светло.

Любовта в живота ѝ.

    Водещата пусна да звучи песента „Ах, този дъжд“ по текст на Пейо Панталеев и музика на Митко Щерев. „Какво е любовта в твоя живот?“, попита Беновска. Димитрова отговори, че не обича да говори за това, преди години е имала глупостта да афишира една история и това не ѝ е донесло нищо добро. Тя добави: „Но винаги ще вярвам в любовта, аз съм влюбчив човек, много лесно мога да се влюбя, но тръгна ли си един път – връщане няма. Не давам втори шанс на любовта, защото тя се изхабява. Най-обичам момента, в който пеперудите започват да пърхат в корема, все си мисля, че има пеперуди още в мен!“.

     „А има ли около теб някой, без да споменаваш имена, който да предизвиква пеперудите?“, попита водещата Илиана Беновска. Тони Димитров отговори, че е имало, но в момента не. Беновска попита каква е любовта на майката. Димитрова отговори, че това е голяма сила и в момента се опитва да бъде сила за дъщеря си и едновременно с това да я приземява. Дъщеря ѝ е на 21.

Как минава един ден на Тони Димитрова?

    „Как живееш ти, опиши един твой ден?“, попита Беновска. Тони Димитрова отговори, че в последната година дните са едни и същи, не приличат на предишните години. Сутрин става, разхожда си кучета няколко километра. След това се прибира вкъщи, върши ежедневни работи. „Най-големият ми кеф по време на локдауна беше да крадем цветя от междублоковите пространства, само нарциси и зюмбюлчета по няколко стръкчета. Дъщеря ми се притесняваше, но аз ѝ казвах – хайде, бъди професионалистка. Слагахме ги във ваза и един неин приятел казваше – това е вазата на срама!“, разказа певицата. Тя показа на камерата ваза с лалета и каза, че те не са крадени, а купени. Беновска каза, че ще ѝ прати на гости Вежди Рашидов, за да ѝ подари цветя.

Работи ли върху нови песни?

   „Върху какво работиш в момента, няма да употребя думата „проект“, че нали Ицо Хазарта пита „да не си архитект, та да имаш проект“?“, попита Беновска. Тони Димитрова отговори, че също не харесва тази дума, както и думата „парче“. Тя обясни, че има няколко песни, които предстои да запише. Водещата каза, че имат няколко нейни песни, които ще пускат в ефир.

Коя е Тони Димитрова?

    „Човек си прави равносметка понякога, дотук какво можеш да кажеш, коя е Тони?“, попита Беновска. Тони Димитрова отговори:  „Аз съм човек, който пази достойнството си, верен приятел, но няма да каже, че съм добър човек, защото не смятам, че е така. Досега съм вървяла достойно по пътя си!“, с което завърши разговора си с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита“ по „Радио К2“ от 17-ти април 2021 г. 

Pin It on Pinterest