Общество

The Times: Внукът на генерал Шарл де Гол шокира Запада с изказване за Русия

Пиер де Гол обяви, че иска руско гражданство, обяви, че страната на Путин предлага „големи възможности“

Франция е шокирана от изказванията на внука на легендарния „спасител на нацията“ генерал Шарл де Гол. Потомокът на най-известния френски президент иска да получи руско гражданство, пише The Times, като отбелязва, че „Де Гол се обръща в гроба си“, предава УНИАН.60-годишният Пиер де Гол обяви намерението си по време на неотдавнашната си визита в Санкт Петербург.“За мен ще бъде чест да получа руско гражданство — радвам се да видя, че вие се борите за традиционните ценности: семейството, духовността. Всички тези ценности в западните страни изчезнаха“, заяви той.

Общо взето, Де Гол подкрепя руския диктатор Владимир Путин, твърди, че Русия предлага „големи възможности“, обвинява САЩ за войната в Украйна и изразява убеждение, че Западът е застанал на страната на губещия.

„Смятам, че НАТО загуби в този конфликт, защото нито НАТО, нито Запад не могат да продължат с войната“, зяви той.

Times отбелязва, че подобни възгледи не са прекалено редки във Франция, но в случая става въпрос за потомък на исторически лидер, който е икона и символ на несъкрушимостта на френската нация.

„Генерал де Гол би трябвало да се върти в гроба си“, отбелязва коментаторът на радио RTL Алба Вентура.

Прокремълските си възгледи Пиер де Гол оправдава с това, че неговият дядо никога не би сключил съюз със страна, която има конфликт с Русия.

Другият внук на знаменития генерал, Ив де Гол, подчертава, че брат му говори единствено от свое име: „Не от мое или на нашето семейство и не най-вече не от името на генерала (Шарл де Гол)“.

Източник: Блиц

Aвтор: Из…Мрежата 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest