The National Interest: Руският изтребител Су-35С по редица параметри превъзхожда американския F-22

Руският изтребител Су-35С по редица параметри се оказва по-добър от американския F-22 Raptor от пето поколение, пише в своя статия американското издание The National Interest.

Су-35С, както гласи материалът, превъзхожда конкурента си в колосалния си боен товар и в поразителната гъвкавост в набора въоръжение. Самолетът има вградено 30-мм авиационно оръдие ГШ-30-1. Шест ракети с малък обсег Р-74 клас „въздух-въздух“ му позволяват да води ефективен бой на неголеми разстояния, а 12 авиационни ракети Р-77 му дават възможност да поразява цели извън пределите на пряката си видимост.

Освен това, както отбелязва авторът на NI, макар основното предназначение на Су-35 да е завоюване на въздушно превъзходство, той може да нанася удари по наземни цели, като за целта има голям избор от управляеми авиобомби, както и ракети „въздух-повърхност“ и крилати ракети, като Х-31, Х-35, Х-59 и „Калибр“.

Су-35С е дълбоко модернизиран свръхманеврен многофункционален изтребител от поколение 4++. В него са използвани технологии от пето поколение, които му дават превъзходство над изтребителите от аналогичен клас. Отличителни негови особености са новият комплекс авионика на базата на цифрова информационно-управляваща система, интегрираща система на бордовото оборудване, нова радиолокационна станция с фазирана антенна решетка с голям обсег на откриване на въздушни цели с увеличен брой едновременно съпровождани и обстрелвани цели; разполага още с нови двигатели с увеличена тяга и изменяем вектор на тягата, пояснява РИА „Новости„.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest