The National Interest нареди руската морска пехота сред най-добрите в света

Американското списание The National Interest включи руските морски пехотинци в световната челна петица, заедно с пехотинците на САЩ, Великобритания, Южна Корея и Китай.

Американският морски пехотен корпус оглави класацията, като според изданието се отличава по своя брой – около 186 000 души, както и 38 000 резервисти (данни за 2017 г.).

На второ място са руските морски пехотинци, пише РИА „Новости“. Те са добре подготвени и боеспособни, подчертава авторът на публикацията. Трети в класацията са Кралските морски пехотинци на Великобритания, наброяващи около 7000 души.

Следват южнокорейските морски пехотинци (около 29 000 души към 2018 г.). Изданието отбелязва, че южнокорейските военни се обучават от американски специалисти. На пето място е морската пехота на Китайската народна република, в която има около 30 000 души. От The National Interest отбелязват, че китайските морски пехотинци нямат боен опит и Китай работи в тясно сътрудничество с Русия, за да разреши този проблем, предаде „Российская газета“.

По-рано беше съобщено, че подразделенията на руската морска пехота преминават към съвременно въоръжение и военна техника, като започват да използват безпилотни летателни апарати. През 2019 г. морските пехотинци се включиха в повече от 20 бойни служби на борда на кораби на руския Военноморски флот в различни райони.

източник:

Pin It on Pinterest