Общество

The National Interest: Кой е най-добрият руски боен самолет?

Благодарение на модернизацията си многоцелевият свръхманеврен изтребител Су-35С може да се определи като най-добрия руски изтребител за завоюване на въздушно превъзходство без стелт технологии.

Той се отличава със съчетание от универсалност и рентабилност.

До този извод достигна авторът на The National Interest Марк Епископос. Той споменава предшественика на Су-35 – изтребителят Су-27, който в хода на дълбока модернизация получи нови двигатели, авионика и подобрена аеродинамика. Първият полет на опитния Су-35 се състоя през 2008 година.

Марк Епископос разглежда основните характеристики на Су-35С и отбелязва, че изтребителят превъзхожда много аналози от четвърто поколение, дори американския F-22 Raptor, който дори се отнася към пето поколение, с огромния си полезен товар и „удивително гъвкав набор от въоръжение“, пише „Российская газета“.

Авторът подчертава, че бойният товар на Су-35С достига 8000 кг. Той може да се разпредели по 12 възела на окачване. Благодарение на 30-мм авиооръдия, различен вид управляеми и неуправляеми боеприпаси, ракети клас „въздух-земя“ и „въздух-въздух“ с голям, среден и малък обсег, изтребителят може успешно да изпълнява задачи по нанасяне на авиоудари по различни цели.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest