The National Interest коментира изпитанията на модернизирания Ту-22М3М

Американското списание The National Interest (NI) коментира тестовете на свръхзвуковия модернизиран руски бомбардировач от ВВС на Русия Ту-22М3М в свръхзвуков режим.

От изданието отбелязат, че самолетът може да противостои на авионосна ударна група на ВМС на САЩ.

Ту-22M3M е модернизирана версия на свръхзвуковия ракетоносец с далечен обсег Ту-22M3 с крило с изменяема стреловидност. Той има 80% нова авионика в сравнение с оригиналния Ту-22М. А също и ново електронно оборудване, включително навигация, комуникации, прицели, системи за управление на двигателя и средства за радиоелектронна борба.

Бомбардировачите ще носят крилати ракети X-32 с обхват от 600 до 1000 км. X-32 позволява на самолета да заеме уникално положение между стратегическото и оперативно-тактическото ниво. Ту-22М3М може да получи и нова хиперзвукова ракета, пише „Российская газета“.

Предварителните изпитания на Ту-22М3М се планира да приключат през 2020 година. Руските ВВС ще започнат да получават модернизираните бомбардировачи през 2021 година.

Според изданието модернизацията ще увеличи точността на навигацията, ще опрости поддръжката на самолета и предполетната подготовка.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest