Общество

The National Interest: Износът на С-400 огорчава САЩ и НАТО

САЩ и НАТО са огорчени от експорта на руските зенитни ракетни системи С-400 „Триумф“.

Те дори въведоха икономически санкции срещу някои страни само защото са закупили системите. Въпреки това няколко държави, включително Индия, проявяват интерес към С-400.

За това пише издание The National Interest. Авторът съобщава, че в Русия отново са се провели войскови учения с използването на зенитната ракетна система (ЗРК) С-400 „Триумф“. И отбелязва: ЗРК е предназначена за унищожаване на самолети, крилати и балистични ракети. „Триумф“ е въведена в строя от 2007 г. и е една от най-търсените бойни системи на Русия, пише „Российская газета“.

Изданието пише, че С-400 значително превъзхожда предшественика си С-300. „Триумф“ е съвместима с четири вида ракети, предназначени за изпълнение на широк спектър задачи. Обсегът им е до 400 километра. Освен това този ЗРК може да работи в условия на интензивен огън и заглушаване от противника. С-400 дори е част от отбраната на Москва.

ЗРК С-400 е сравнена с американската система Patriot. Последната, за разлика от „Триумф“, е оборудвана със специални ракети-прехващачи на балистични ракети. Русия обаче вече разработва такива и това много огорчава САЩ и НАТО, пише изданието.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest