The Drive оцени подготовката на „Руските витязи“

Американските медии реагираха на видеото, публикувано за 30-годишнината на авиационната група за висш пилотаж „Руски витязи“. Те обръщат внимание на факта, че както пилотите, така и машините, които организират ефектно шоу в небето, запазват своята боеспособност.

The ​​Drive пише, че видеото дава представа за работата на подразделението, което демонстрира различни фигури от висшия пилотаж. Но според автора на публикацията най-интересната част от видеото е изстрелването на бойна ракета от един от самолетите. Изданието смята, че това е ракетата с малък обсег с инфрачервено насочване Р-73 или Р-74M, предава „Российская газета“.

„Пилотите да извършват пускове на бойните ракети не е нещо типично за демонстрационна група, чиито екипажи, поне в западния свят, обикновено оставят бойните си задължения за определен период, като се съсредоточават изключително над демонстрационните полети. В Русия обаче всичко е различно, а пилотите на „Руските витязи“ запазват бойната си квалификация“, пише The Drive.

Също така се отбелязва, че самолетите на подразделението са напълно боеспособни, като се открояват само с ярките си цветове. За разлика от американските си аналози, машините не са оборудвани с димогенератори или други сериозни „невоенни“ модификации.

Пилотите на „Руските витязи“ и другата пилотажна група – „Стрижи“, могат да застъпят на бойно дежурство, ако това се наложи, което означава, че преминават ежедневна бойна подготовка, в рамките на която се провежда и бойна стрелба, пише изданието. Освен това пилотите трябва да владеят работа с оръжия клас „въздух-въздух“ и „въздух-земя“.

източник:

Pin It on Pinterest