Тежката огнеметна система ТОС-2 ще бъде представена на парада за Деня на победата

Началникът на войските за радиационна, химическа и биологическа (РХБ) защита на руските ВС генерал-лейтенант Игор Кирилов отбеляза, че превъоръжението на подразделенията за РХБ защита върви по план.

Руското министерство на отбраната планира на парада в чест на 75-годишнината от победата във ВСВ да покаже новата тежка огнеметна система ТОС-2 и да я изпрати във войските. Това съобщи началникът на войските за химическа, биологическа и радиационна защита на руските ВС генерал-лейтенант Игор Кирилов.

„За празнуването на 75-годишнината от победата във Великата отечествена война трябва да завърши разработката на тежката огнеметна система ТОС-2 и да бъде осъществена доставката ѝ във войските. Планира се тази бойна машина да вземе участие в парада на Червения площад“, каза той в интервю за в. „Красная звезда“.

Според Кирилов превъоръжението на подразделенията за РХБ защита върви по план. Той подчерта, че през 2019 г. общо войските ще получат 350 единици специална техника, включително термодимни машини и комплекси за аерозолно противодействие с дистанционно управление, поясни ТАСС.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest