Общество

Театър Азарян и сдружение „Легал Арт център“ подаряват поредица от безплатни събития в специалните „Дни на Медея“

От 23 до 26 април, на прага на Страстната седмица, Театър Азарян ще отвори сцената за четири последователни представления на „Медея“ и всичките си пространства /репетиционни, гримьорни, конферентни зали/, в които ще бъде реализирана съпътстващата програма на „Дни на „Медея“.

В съпътстващата програма ще можете да се включите безплатно – срещу закупен билет за представление и задължителна регистрация. Притежанието му ви дава право на избор за две събития. Ще имате възможност да гледате документалния филм на Найо Тицин, да се включите в обученията на композитора Асен Аврамов и актрисата и преподавател в НБУ – Ася Иванова, ще посвирите на баян със Стоян Караиванов, ще рисувате с Цветелина Спиридонова, ще говорите с Георги Гочев – преводачът на „Медея“, ще се запознаете със социодрамата на Александра Гочева и ще се срещнете с актьорите след последния спектакъл.

В съботата и неделята на Цветница ще можете да прекарате почти целите дни в пространствата на Театър Азарян и вечерта да посетите спектакъла „Медея“.  Ако гледате спектакъла с вашето дете, може да се регистрирате в събития от съпътстваща програма, в които да бъдете заедно с него или в паралелни ателиета.

Преди броени дни проектът „Медея“ на актрисата Снежина Петрова и сдружение „Легал Арт център“ получи награда Европейски гражданин на Европейския парламент. Отличието се присъжда от Европейския парламент на граждани или организации за осъществени от тях проекти,  които насърчават по-доброто взаимно разбирателство и интеграция между гражданите на държавите членки или за подпомагане на сътрудничеството в областта на културата, което утвърждава европейските ценности.

„Преди повече от една година за последен път се игра спектакълът „Медея“ в Театър Азарян. Оттогава се случиха невероятни събития, за които не сме и сънували. Кризата свали планираните представления през март, октомври и ноември 2020 г. Голяма част от публиката не си върна билетите и до този момент ги пази в очакване на нова дата. Ето защо решихме да направим голямо събитие, с което да благодарим на публиката, която ни подкрепи и на тази, с която предстои да се срещнем в тези необичайни времена“, не крие вълнението си Снежина Петрова.

23 април е единствената дата, на която всички притежатели на билети от пренасочените дати през 2020 година, ще могат да гледат спектакъла. Те също ще могат да се включат в съпътстващата програма.

Пълната програма на съпътстващите събития и предварителната форма за регистрация можете да намерите тук: https://legalart-centre.org/dni-na-medea/  

Билети:

24 април – ТУК

25 април – ТУК

26 април – ТУК

Проектът се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.

Проект „Медея“ е част от артистична програма на Пловдив ЕСК 2019.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest