Тази година в редица страни акцията „Безсмъртният полк“ ще се проведе онлайн

В контекста на коронавирусната пандемия международната акция „Безсмъртният полк“ ще се проведе в онлайн формат.

Това съобщи в интервю за ТАСС директорът на отдела за работа със сънародници в чужбина на министерството на външните работи на Русия Олег Малгинов.

„Фактът, че „Безсмъртният полк“ не може да бъде осъществен в големите страни, е очевиден. Естествено, ние имаме идеята за онлайн формат, по който вече се работи в много държави. Координационните съвети формират онлайн групи активисти, които се занимават с организацията“, каза той.

Според Малгинов световният координационен съвет на акцията неотдавна е излязъл с инициативата за обединяване в онлайн формат в социалните мрежи под мотото „Нашата Победа – моята история“. „Вече са установени контакти с почти всички координационни съвети. Създаването на общи фотогалерии е започнало. Същевременно имаме и други инициативи“, добави той.

Дипломатът подчерта важността на общото участие в този процес. И други организации предлагат своите идеи за „Безсмъртния полк на Русия“, а ние ще подкрепим всичко това. Дори да няма шествие по улиците на градовете, всички сънародници ще имат възможност да разкажат историята си, да сложат снимки на свои роднини, участвали във Великата отечествена война, да направят свой „жив“ албум, който ще остане дълго време“, заключи ръководителят на отдела на руското външно министерство.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest