Т-72 се „изправи“ пред зрителната трибуна

Необичайна демонстрация на възможностите на индийския T-72M1 изненада много потребители на популярна социална мрежа.

Появи се видеоклип, показващ танка в действие на един от полигоните в страната.

Бойните машини се състезаваха с висока скорост, докато стреляха от своите 125-мм оръдия. Внезапно един от танковете зави рязко вляво и, като премина препятствие, застана на задната си част буквално на няколко метра от трибуната на зрителите, издигайки оръдието си високо нагоре. Същевременно във въздуха се издигна впечатляващ облак бял прах. Онези, които видяха тази „маневра“, не изглеждаха никак уплашени и дори избухнаха във възторжени викове и аплодисменти, пише „Российская газета“.

Според индийците трикът е бил част от специална демонстрационна програма и не е представлявал никаква заплаха за присъстващата публика.

15 януари в Индия традиционно се отбелязва като Ден на армията. Военните провеждат паради и демонстрират възможностите на бойната техника. Подобни мероприятия не са напълно „завършени“ без участието на бойни танкове. Въпреки факта, че в момента за основна бойна машина се счита за произведеният под руски лиценз T-90С Bhishma, T-72M1 също участва в подобни мероприятия. С местно обозначение Ajeya, той получи по-мощен двигател, динамична защита, осъвършенствани прицелни системи, както и нови средства за комуникация и навигация.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest