Общество

Световен ден на кръводарителя

“20 години празник на даряването: благодарим на кръводарителите!“

Българският Червен кръст и Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) отново обединяват усилия, за да изразят дълбоката си благодарност към доброволните и безвъзмездни кръводарители. На 14 юни 2023 г. от 11:00 ч. в Зала „Музейна“ на БЧК (бул. „Джеймс Баучер“ 76) ще бъдат отличени 11 индивидуални и институционални кръводарители от София с особен принос към каузата.

Заслужилите кръводарители, институции, фирми и неправителствени организации, допринесли за популяризирането на  кръводаряването, ще бъдат наградени  с плакети, грамоти и предметни награди.

От 9:30 ч. до 12:30 ч. във фоайето на централата на БЧК, доброволците на организацията и екипи на НЦТХ ще посрещнат всички желаещи да се включат в традиционната акция по кръводаряване.

Тази година мотото на Световния ден на кръводарителя – “20 години празник на даряването: благодарим на кръводарителите!“ е не само израз на благодарност, но и открояване на огромното значение, което този благороден жест има за живота и здравето на пациентите. Денят е и повод отново да се подчертае постоянната необходимост от редовно и безвъзмездно кръводаряване, защото само така ще можем да постигнем безпроблемен достъп до безопасна кръв.

Нека не забравяме, че пациентите се нуждаят от кръв всеки ден!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest