Общество

Св. Ефрем Нови, който идва в Сливен на 22 юни, извърши 4 чудеса в Ямбол и Тополовград

За четири чудеса на св. Ефрем Нови, споделиха християни в Ямбол и Тополовград, когато иконата с чудотворните мощи беше в техните градове на поклонение. Припомняме, че чудотворната икона на св. Ефрем Нови с частица от благодатните му мощи, ще бъде изложена в Сливен на 22 юни (вторник) в храм „Успение Богородично“.

Свидетелствата в Ямбол бяха представени пред енорийския свещеник архим. Димитрий, по време на престоя на иконата в града преди дни. Жена на 60-годишна възраст на име Юлияна, разкри за мигновена помощ при задавяне. По време на хранене, дамата се задавила и в момента, в който била пред задушаване, призовала в мислите си св. Ефрем Нови с думите „Свети Ефрем, помогни ми“, и веднага дихателните й пътища били освободени. Тя отдава спасяването си изцяло на свети Ефрем Нови, който е най-обичания й светия. Друга жена на име Марияна, без да споделя подробности, разказа накратко, че неин племеник е бил изцерен от свети Ефрем Нови. За благодарност тя обсипа иконата на свети Ефрем Нови с красиви бели рози при престоя на иконата в Ямбол.

Другото чудо, за което стана ясно е на млада двойка от София, които не 

отдавна са преживели тежка ковид инфекция. Момчето, разказа за молитвите към св. Ефрем и помощта, която е получило, като състоянието му е било много тежко. Молил се е на светия великомъченик и чудотворе Ефрем Нови, като той също отдава своето излекуване на чудотворството на св. Ефрем. За да благодарят на светията, той и неговата съпруга, дойдоа специално от София и се поклониха на иконата.

Младата жена Петя Петрова от Тополовград също е преживяла тежък ковид и нейният разказ беше следният: „Моята баба има книгата и иконата на св. Ефрем Нови и когато започнах да се влошавам, тя ми ги даде и ми заръча да се моля на светеца. Не спирах да го призовавам с молитвите, които са в книгата на Ангел Бончев „Свети великомъченик и чудотвоец Ефрем Нови“ и наистина дължа изцерението си изцяло на този велик светец. Благодарна съм му. Цял ден стоях пред иконата да му благодаря, когато беше в Тополовград!“

С благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига на 22 юни (вторник) в 9.00 часа в храм „Успение Богородично“, в Сливен. Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните. В 18.30 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

От 19.30 часа в Читалище „Зора“ в Сливен, ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем Нови „Светецът светкавица“, автор е журналистът Ангел Бончев.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest