Общество

Су-57 е заплаха за доминацията на САЩ

Появата на изтребители от пето поколение в Русия и Китай застраши господството на САЩ, които преди това бяха безусловни лидери в проектирането и производството на подобни самолети.

Сега е много вероятно Су-57, заедно с „помощника“ под формата на атакуващ дрон, да станат най-силните в света.

Това написа китайското издание Sohu, цитирано от „Российская газета“.

Не всяка държава може да осъществи производството на бойни самолети от пето поколение. САЩ, които започнаха своите разработки преди повече от 20 години, остават единствената страна, която има два модела – F-22 и F-35, но производството на първия е спряно. В същото време потенциалът на сравнително новите руски Су-57 и китайски J-20 е неограничен, което превръща ясното доминиране на Съединените щати в конфронтация между три страни.

„Трябва да се отбележи, че изтребителят Су-57 е тестван в реални бойни условия в Сирия. Това беше отлично преживяване и определи целта на самолета. След като бъде пуснат в експлоатация, той ще може веднага да отиде на бойното поле“, ИноСМИ цитира откъс от материала.

Изданието припомня наскоро публикуваното видео, което демонстрира изпълнението на различните маневри на Су-57. Особено внимание привлича епизодът с изстрелването на ракета въздух-въздух от вътрешното отделение. В клипа като цяло може да видите отличната практическа бойна ефективност на руския изтребител.

Друг коз на Су-57 е, че той ще работи в тандем с тежък ударен дрон. В близко бъдеще той ще получи изкуствен интелект и ще бъде възможно да се управлява от борда на изтребителя.

„Никой не е очаквал, че по този начин Русия ще засили възможностите на вече смъртоносен самолет. Безпилотно превозно средство може, без човешка намеса, да изгради маршрут, заобикаляйки противовъздушната отбрана на противника, да открие и атакува най-важните цели (щаб, комуникационни центрове, ракетни пускови установки) и да се върне безопасно в базата. Можете да си представите какъв страх ще внесе Су-57 заедно с такъв помощник. Такава комбинация ще бъде най-силната в света“, отбелязват в публикацията.

Ще отнеме време да се провери бойната ефективност на своеобразен дует от изтребител и безпилотен летателен апарат, още повече, че Су-57 тъкмо се готви да бъде прехвърлен в частите на руските ВКС. Независимо от това, руският изтребител от пето поколение представлява заплаха за доминирането на ВВС на САЩ и заедно с безпилотен въздушен дрон ще могат да предизвикат притеснение на F-22, заключава изданието.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest