Общество

Студентите от МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“ представиха пред екипа на Schwarz IT България решения върху казуса „K-App“

През изминалия семестър студентите, слушащи курса „Наука за данните в бизнеса и финансите“, имаха възможността да работят върху създаването на автоматизирано решение по казус с реални данни, разработен от Schwarz IT България за МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“.

В началото на летния семестър Пенчо Добрев, ръководител на отдел BI, AI & Data в Schwarz IT България, заедно със Слав Йолов и Недялко Йорданов, част от същия отдел, представиха пред студентите основните теоретични и технологични аспекти, свързани с разработването на приложението „K-App“ на Кауфланд.

В рамките на семестъра студентите получиха достъп до реални данни към „K-App“ казуса, както и възможност за директна комуникация и менторство от екипа BI, AI & Data при разработване на решения по казуса. Курсът завърши с презентации на разработените решения, като всеки екип получи конструктивна обратна връзка и насоки за развитие и подобрение.

капп2

Ръководството на МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“ изказва своята благодарност към Пенчо Добрев, Слав Йолов, Недялко Йорданов и към целия екип на отдел BI, AI & Data в Schwarz IT България.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest