Студентите на НАТФИЗ с участие в онлайн издание на Международен фестивал

Международният фестивал „Your chance“/„Твоят шанс“ в Русия е най-големия международен театрален фестивал за студентски и следдипломни прояви.

Домакин е на световните театрални училища и се посещава от театрални режисьори, известни критици, кинорежисьори, кастинг агенти и продуценти. Всяка година привлича изявени млади театрални артисти от Русия, Европа, Азия и Америка, а студентите на НАТФИЗ представят България в последните 15-ет издания. Подобно на десетки други международни форуми и „Your chance“ избра онлайн платформа, за да обезпечи безопасността на участниците си.  На 26 април от 12.00 до 12.00 на 27 април, творбите им ще се срещнат в дигиталното пространство на Московския международен театрален фестивал за студентски и абсолвентски представления „Your chance“.  Абсолвентите на проф. Пламен Марков ще представят „Кукли сме ние“ по пиесите „Леонс и Лена” на Георг Бюхнер и „Романтици” на Едмон Ростан.

Кукли сме ние” е носталгичен поглед назад към забравените романтични идеали и ценности, но също и критично напомняне за едно Друго присъствие, което често призоваваме или игнорираме, в зависимост от личните си интереси – това на Всевиждащия художник, скици от чийто мащабен проект сме всички ние. Как ли се отнася Той към безразборните проявления на нашата “свободна воля”?  – е въпросът който младата режисьорка Елица Йовчева отправя към публиката.

Pin It on Pinterest