Студенти и преподаватели на НАТФИЗ се подготвят заедно за Деня на София

На 16-ти септември в Аулата на НАТФИЗ ще бъде открита сборна изложба на студентите завършили в различни випуски на специалност „Фотография“.

Събитието е специално подготвено за празника на София и ще бъде напълно достъпно за столичани през целия 17-ти септември.

По същия повод проф. д.н. Любомир Халачев ще представи най-новата си книга „Шапката на Ниночка“.  Премиерата на изданието ще се състои на 17-ти септември в Аулата на НАТФИЗ от 18.00 часа. Всички заинтересовани са добре дошли. Сборникът съдържа 30 статии и есета в областта на културата, науката и образованието, публикувани от проф. Халачев през последните години.

В тази книга аз се опитвам да обясня на хората, които са във властта и ръководят държавата, че инвестициите в култура са не само задължителни (ако искаме да сме част от ЕС), но и много доходни. Без да цитира цифри и проценти, чрез много и различни примери текстът подсказва как трябва да се отнасяме към културата и хората, които я създават ако искаме да използваме нейната мощ. А в есето „Културният профил на българина“ се опитвам да подскажа в каква посока трябва да се развива цялата нация, ако иска да остане на тази Земя.“ – коментира проф. Халачев

Pin It on Pinterest