Стрелба от ПТРК „Корнет“ на забавен каданс

Уникални кадри от изстрелването на управляеми ракети от противотанковия комплекс „Корнет“ вече могат да се видят и на забавен каданс.

Във видеото, заснето от ТВ „Звезда“, може да видите как ракетата се изстрелва от брониран автомобил и обикновена пускова установка. Заради своите уникални характеристики, ПТРК „Корнет“ беше наречен „убиецът на танкове“.Владимир З.@VladZinen

Уникальные кадры запусков ракет противотанковой системы «Корнет», снятые в замедленном режиме.

Эту систему называют «Убийцей танков»: ракеты могут «прошить» насквозь броню более метра толщиной, а также сбивать дроны и уничтожать бункеры.

Вграден видеоклип

За разлика от по-ранните противотанкови комплекси „Фагот“, „Конкурс“ и „Метис“, управлението на ракетата „Корнет“ се осъществява не с проводник, а с лазерен лъч. Освен това залповият огън с две ракети ѝ позволява да преодолее съвременните средства за активна противотанкова защита.

През 2019 г. „Корнет“ с топловизионен мерник започнаха да пристигат на въоръжение на Въздушно-десантните войски на Русия. Те са в състояние да поразяват високоскоростни (250 м/с) въздушни цели на разстояние до 10 км и на височина до 9 километра.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest