Общество

Стратегическите партньори на Москва може да се сдобият с изтребители Су-57Э

Възможни са доставки на изтребителя от пето поколение Су-57 за чуждестранни клиенти.

Става дума за стратегически партньори на Русия, казаха от „Рособоронекспорт“ пред „Интерфакс“.

„Рособоронекспорт“ е готовa да предложи многофункционалния изтребител от пето поколение Су-57Э на стратегически партньори на Русия, в случай че те проявяват интерес“, заявиха от компанията на изложението Aero India 2021.

Те добавиха, че водят предварителни консултации с отделни азиатски страни за доставка на изтребители Су-35.

През ноември 2019 г. ръководителят на „Ростех“ Сергей Чемезов посочи Индия сред страните, които може сериозно да разгледат възможността за закупуване на руски изтребители от пето поколение.

През август 2019 г. стана ясно, че Су-57 е получил експортна документация, и може да стартират преговори за продажбата му на чуждестранни клиенти. Малко след това Су-57Э бе представен за първи път на статичното изложение на авиосалона МАКС и показан на президента на Турция Реджеп Ердоган. След изложението „Рособоронекспорт“ съобщиха за рязък ръст на интереса към Су-57 от страна на чужестранни клиенти.

Ръководителят на Федералната служба по военнотехническо сътрудничество (ФСВТС) Дмитрий Шугаев каза, че продажбата на Су-57 ще бъде възможна само след масови доставки до руските въоръжени сили. Отговарящият за военнопромишления комплекс – вицепремиерът Юрий Борисов, заяви, че експортът на руския изтребител от пето поколение се планира само след като бъде приет на въоръжение в руските Въздушно-космически сили (ВКС).

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest