Стимулиране на ваксинирането по руски начин!

Ваксинираните срещу коронавирус жители на Уфа може да получат апартаменти и награди, съобщиха от пресслужбата на министерството на здравеопазването на Башкирия.

„Сред участниците в състезанието на 23 юни на живо по тв канал „Вся Уфа“ ще бъдат изтеглени ценни награди, включително едностаен апартамент в Уфа и 10 смартфона последен модел“, се казва в съобщението. Акцията ще продължи до 20 юни. За да участвате в нея, е необходимо да сте ваксинирани срещу коронавирус в един от пунктовете за ваксинация, да вземете флаер с QR код и да се регистрирате с него на уебсайта „Здоровая Уфа“, пише „Ведомости“.

Ръководителят на региона Радий Хабиров на оперативно съвещание поръча на общините да увеличат процента на ваксинация, като отбеляза, че към решението на този въпрос трябва да се подходи неформално. Към 17 май първия компонент на ваксината срещу COVID-19 са получили 310 496 жители на републиката, а втория – 224 864 души.Вадим Некрасов/Global Look Press

По-рано операционният щаб в Магандска област съобщи, че властите в региона ще плащат за ваксинация по 1000 рубли (11 евро) на хора над 60 години и тези в рисковите групи. За плащане за ваксинация срещу коронавирус на възрастни хора съобщиха и властите в Чукотка. Сумата за еднократното плащане ще бъде 2000 рубли (22 евро).

Москва първа съобщи за стартирането на програма за стимулиране на ваксинирането на възрастни граждани. От 27 април в столицата действа програмата „Милион награди“. Московчани над 60 години, които се ваксинират до 1 юли, ще получат подаръчна карта за 1000 точки, една точка е равна на една рубла. Картата може да се използва за плащане на стоки и услуги в магазини, аптеки и ресторанти на партньорите на акцията.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest