Стихосбирката „Вечен чужденец“ от Денис Олегов е вече на пазара

Поетът Денис Олегов издаде нова стихосбирка, озаглавена „Вечен чужденец“.

Книгата излезе от печат като награда от конкурса за млади поети „Димитър Бояджиев“ и е финансирана от община Пазарджик. Стихосбирката е реализирана от издателство „Лексикон“, а редакторката на изданието Силвия Недкова споделя:

„Той е толкова млад, че думите все още са му като нови. Денис Олегов търси значенията им, позволява си да ги променя, докато вижда света през неравната леща на болезнената младост. Това, което обичайно е аксиоматично, при него е поставено под въпрос, изследвано е до разпада на атома.

Той вярва в хората, каквито би трябвало да бъдат, и ги възпява такива, непознати в себе си. Това е нов тип класова поезия, която смесва едновременно всички конфликти – поколенчески, бунтовно-социални, верски. Денис Олегов търси истината в мрака, но не го опоетизира, а го приема като реалност, готова за промяна“

Първата възможност за читателите да се запознаят с новата книга беше на ПроЛетния базар на книгата в София, където авторът разказа повече за стихосбирката и раздаде автографи в няколко различни дни. Част от стихотворенията пък бяха представени в сайта „Литературен свят“, както и на испански език в изданието “Poetas del Mundo”.

Стихосбирката може да бъде закупена от сайта на издателство „Лексикон“, а скоро ще бъде налична и в търговската мрежа в страната.

Pin It on Pinterest