Щурмовакът Ил-2 стана лице на Huawei

В интернет се появи нов плакат на китайския електронен гигант Huawei, който цели да демонстрира устойчивостта на компанията под натиска от страна на САЩ.

Плакатът изобразява съветския самолет Ил-2, който е улучен от снаряди, но продължава да лети. Надписът гласи: „Без белези няма да има дебела кожа и силни мускули. Героите винаги изпитват несгода“, пише „Российская газета“.

Преглед на изображението в Twitter

Оформлението е предназначено за вътрешния пазар. Лозунгът за САЩ звучи по различен начин: „Герой не се раждаш, а ставаш“.

Huawei се превърна в основна мишена в търговската война на САЩ срещу Китай. Американските власти обвиниха компанията във финансови измами, пране на пари и нарушаване на американските санкции срещу Иран. През август 2018 г. американският президент Доналд Тръмп забрани на правителствените структури да използват оборудване, произведено от Huawei и неговото дъщерно дружество ZTE. Сега Съединените щати се готвят да отстранят компанията от производството на микрочипове.

Издръжливостта на Ил-2 по време на Великата отечествена война се превърна в легенда. Има случаи, при които самолет с десетки дупки в крилата и фюзелажа се връща в базата, за една нощ техниците го привеждат в ред и на сутринта атакуващият самолет отново е готов за битка. Тайната на неразрушимостта на Ил-2 се крие в бронираната капсула, която защитава жизненоважните зони: кабината с екипажа, двигателя и резервоарите. А дуралуминиевите крила и опашката от шперплат могат да се пробиват многократно. В допълнение, ненапълно прибиращото се шаси и бронираният корпус правят възможно кацането на самолета „по корем“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest