Общество

Стана ясни виновниците за новите графити по фасадата на НДК

От Двореца отново с молба към гражданите да бъдат отговорни и да пазят културната емблема на столицата

Мерките, предприети от ръководството на НДК, за опазване на фасадата от графити, вече дадоха резултат.

Благодарение на засиленото видеонаблюдение, в петък, 7 юни, служител на дружеството е забелязал две видимо малолетни лица, които правят опити за рисуване по сградата. След подадения сигнал до общинска полиция, се установява, че двете 12-годишни момчета са надраскали с различни изображения фасадата.

Следва информиране на родителите, след което децата са предадени на компетентните органи от 4-то РУ на МВР, като междувременно е уведомен и Столичният инспекторат. Предприети са съответните административни действия спрямо родителите, като на единия е издаден и съдебен акт. Предстои и издаването на констативни и предупредителни протоколи от районното управление на МВР.

 От НДК продължават да полагат усилия за опазване на фасадата – с 24-часов обход на сградата, усилено видеонаблюдение и подготовка на предупредителни табели.

Ръководството на Националния дворец на културата отново моли гражданите да бъдат бдителни и отговорни, да не остават безучастни към нередности и вандалски прояви, и да сигнализират на тел. 112.

„НДК е на всички нас, на всеки, който посещава събитие в сградата или просто се разхожда в парка наоколо. Затова нека го ценим и пазим“, призовават от дружеството.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest