Стажът на медиците, които работят с коронавирус в Русия, ще се умножава по три

Всеки ден работа с пациенти с COVID-19 в стационарни и амбулаторни учреждения и в Спешна помощ през 2020 г. ще се брои на здравния работник като три дни, съобщават от пресслужбата на министерството на труда на Русия.

„Например фелдшер в Спешна помощ, който посещава пациенти с коронавирус в рамките на два месеца, ще ‘заработи’ шест месеца специализиран стаж“, каза Андрей Пудов, заместник-министър на труда, цитиран от РИА „Новости“.

Информация за здравните работници, оказващи помощ на пациенти с потвърден коронавирус или с подозрения за коронавирус, работодателите ще предоставят на пенсионния фонд на Русия (ПФР).

Министерството на труда на Русия също припомни, че осигурителната пенсия се отпуска предсрочно при генериране на 25 години медицински стаж в провинцията или 30 години в града.

В началото на седмицата стана известно, че стимулиращи плащания за април за работа с пациенти с коронавирус са получили над 153 000 здравни работници в регионите, включително лекари, медицински сестри и водачи на линейки, както и над 15 000 служители на федералните учреждения.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest