Общество

Среща с американските кинодейци Марк Алтман и Том Виатле в НАТФИЗ

Българският филмов институт /БГФИ/ и НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” Ви канят на 5 октомври, сряда, от 18.30 ч. в Аулата на НАТФИЗ (ул. “Стефан Караджа” №20) на среща Q&A с изтъкнатите американски кинодейци Марк Алтман, шоу рънър на сериали, и Том Виатле, многогодишен продуцент на SyFy Network, продуцирал над 200 игрални филма.

Марк Алтман и Том Виатле ще споделят опита си със студентите от Факултет “Екранни изкуства”. Двамата продуценти ще се срещнат с възпитаниците на Академията благодарение на сътрудничеството между НАТФИЗ и Българския филмов институт.

Марк Алтман е сценарист, продуцент и режисьор на телевизионни и игрални филми. В момента е шоурънър – изпълнителен продуцент на сериала на CW, Pandora. Бил е Ко-изпълнителен продуцент на The Librarians (TNT), Agent X  (TNT), Castle (ABC), Necessary Roughness (САЩ), както и на поредица филм ноар, Femme Fatales (HBO). Повече за Марк Алтман може да прочетете тук.

Томас Витале е независим сценарист, продуцент и изпълнителен директор на телевизионни програми с над 25 годишен опит в телевизионния и филмовия бизнес. Въпреки, че работи във всички жанрове, неговата специалност е работата със съдържание, свързано с научна фантастика, фентъзи и ужаси, свръхестественото. В момента той управлява Vital Signs Entertainment. Повече за Томас Витале може да прочетете тук.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest