Спектакълът „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта” с премиера на сцена Backstage в Театър Азарян

Авторското представление на  Василена Радева е по мотиви от книгата на Петя Накова „Годината на осемте химии” и е продукция на „Паник Бутон Театър”

Сцена Backstage в Театър Азарян посреща премиерата на авторския спектакъл на режисьора Василена Радева Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта. Представлението е вдъхновено от четири истории на героините в книгата на Петя Накова „Годината на осемте химии”. В НДК спектакълът ще бъде показан за пъви път на 8 февруари от 18:30 ч.

Спектакълът е театрална парабола – път, дефиниран от полета на мисълта и емоциите, в стремежа да запазим себе си, когато ни боли и се страхуваме, когато в нас расте смъртта. Това са четири истории за преодоляването на тежката диагноза “рак”, хвърлени под ъгъла на любовта – най-силният пазител на живота. А  хоризонтът са нашите близки, които ни обичат, за да останем живи, за да продължим.

Спектакълът е своеобразен квартет от мигове живот,  фантазия, слово и светлина, създаден в съавторство  с актрисите Невена Калудова, Богдана Котарева,  Юлиана Сайска и Елена Димитрова, които изпълняват  свои авторски интерпретации, вдъхновени от литературните образи. Композитор е Емилиан Гацов, а художник – Анна Янакиева.

Екипът на „Паник Бутон Театър“ е верен на своята мисия да говори за болките на деня със средствата на театъра и с вярата, че изкуството лекува душата. Спектаклите на този екип се отличават с ярко социално послание, което оставя видима следа в сърцата на зрителите. Сред тях са: „Общество за Предпазване от Боклучено Чудовище“ и „Синята Брада – брак без приказка“ в ТР „Сфумато“.

Проектът е реализиран с подкрепата на Министерство на културата и Национален Фонд Култура, в партньорство с Concept Studio.

Билети за „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта” в Театър Азарян могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Pin It on Pinterest