Собственикът на бар „Пушкин“ в Сан Диего разказа как се е бранил от размириците

Собственикът на ресторанта Pushkin Russia в Сан Диего разказа пред руски медии как е защитил заведението си от размириците в САЩ и каква е историята зад снимката „Руската мафия се отбранява в пълен състав“.

На 2 юни в социалните мрежи бързо се разпространи снимка, на която се вижда как мъже правят „жива стена“ пред руски ресторант в Сан Диего.

Разбира се някои се възползваха от възможността да ги нарекат „руски мафиоти“, тъй като снимката вървеше с описание „руската мафия се отбранява в пълен състав“.

„Самите мародери, когато идваха и ни виждаха, ни показваха някакво уважение: ‘Браво на вас, че се защитавате’. Има такова разбиране: отиваме да грабим, ти се защитаваш – е, браво, по-малки са шансовете да те ограбим“, сподели собственикът на заведението Айк Газарян пред РИА „Новости“.

По негови думи протестиращите са кимали с глави в знак на одобрение, когато са минавали покрай тях.

„Имаше заплаха, известен риск в това, което правехме. Но те просто бяха шокирани, когато ни видяха“, добави той, цитиран от RT. За него да отбранява собствеността си с оръжие в ръка е въпрос на принципи.

Според Газарян, когато разбрал, че заведението му е в опасност, решил сам да се отбранява и събрал приятели на помощ. Един от съседите отсреща снимал мъжете до бара и написал в мрежата, че това е „руската мафия“. Самият собственик на заведението твърди, че гледа на шега към „обвинението“.

„Съседът отсреща, когато видя, че стоим и се защитаваме, видя, че бяхме 10-12 човека през деня, и ни снима. В Америка обичат тази фраза. Просто голямо количество хора се наричат мафия“, сподели Газарян. „Няма никакъв друг смисъл в думата ‘мафия'“, добави той. Но не възнамерява да разубеждава съседа си.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest