Силните мъже имат и големи сърца

Мариян Димитров е едно от явленията в българските смесени бойни изкуства. Националът ни по бойно самбо стана Спортист на 2017 година на любимата си Стара Загора.

Мариян е състезател на спортен клуб по борба Берое, като в кариерата си е спечелил редица отличия както в този спорт, така и в бойното самбо. И всичко това с уговорката, че неговата категория – до 84 кг – е една от най-атрактивните, но и трудни за покоряване.На 5 октомври Българският ММА боец Мариян Димитров изнесе страхотен мач пред родна публика на GRAND FIGHT ARENA. За радост на пълните трибуни в зала ДЗУ в Стара Загора и навръх празника на града, един от местните любимци постига успех с 3:0 над Милан Филипович от Сърбия с 3:0 съдийски гласа.

Димитров вдигна публиката на крака още при появата си в клетката. А там бе абсолютен хегемон срещу своя противник в категория до 84 килограма. Българинът тотално доминираше през цялото време, като още в началото Филипович, който ръстово бе по-висок, пусна кръв. Сърбинът получи много тежки удари и няколко пъти бе близо до отказване, но показа огромен характер и успя да издържи и трите рунда срещу сребърния медалист от Световно първенство по бойно самбо и шампион по борба.
„Честитя празника на старозагорци! Бъдете живи и здрави! Благодаря на всички, които ми помогнаха в подготовката за мача, както и на моите спонсори“, коментира Димитров и обяви, че даравя целия си хонорар в помощ на момче за присаждане на стволови клетки.,,Искам да помогна на Петьо.Иска ми се, да не са единици тези, на които сме помогнали истински, които са променили живота си благодарение на нашата подкрепа. Иска ми се хората да усещат радостта от правенето на добро, от грижата за околните, защото тези неща имат отношение основно към постигането на лично щастие. Считам, че всеки човек може да го направи за себе си ,,-категоричен е Мариан.

Pin It on Pinterest