Сготвиха борш на руските лекари в Бергамо

Готвачи от местна столова сготвиха борш на руските лекари и специалисти, дошли в Бергамо, за да помогнат в борбата с пандемията от коронавирус, съобщи културната асоциация „Ломбардия-Русия“.

Италианските готвачи са приготвили ястието по руска рецепта, така че руските лекари да се чувстват като у дома си, съобщава агенция ТАСС, цитирана от вестник „Взгляд“.

Руският вирусолог Александър Семьонов публикува снимка от местен ресторант на страницата си във Facebook.

Ястието беше придружено от бележка с надпис: „Съжаляваме, това е за първи път“, като се предполага, че готвачите никога не са приготвяли борш в практиката си.

Според Семьонов италианският готвач е успял да открие тайната на истинския борш.

„Мога да отбележа: това беше просто цвекло. Просто, банално цвекло, нарязано (хе-хе-хе) на кубчета. Не всеки Джовани ще стигне и до средата на този борш“, пише медикът.

Той уточни, че са ги нахранили със „супа с цвекло, зеле и картофи с месен бульон“. Вирусологът подчерта, че супата е била „малко тържество и голяма изненада“ за всички.

Според руското министерство на отбраната на 1 април руските военни специалисти са извършили пълна дезинфекция и санитарна обработка на три пансиона за възрастни хора.

15 самолета с руска диагностична апаратура, дезинфекционни станции, както и около 100 руски военни вирусолози и специалисти по епидемиология и осем лекарско-сестрински бригади пристигнаха в Италия, която е силно засегната от коронавируса. Италианският посланик в Москва Паскуале Терачиано благодари на Русия за помощта. А губернаторът на Ломбардия Атилио Фонтана нарече „чакали“ всички критици на Русия относно помощта за Италия.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest