Общество

Сергей Шойгу купи 200 000 маски за Република Тува със собствени средства

Министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу изпрати 200 000 маски и други лични предпазни средства в Република Тува, където в момента има недостиг заради пандемията от коронавирус. Той ги е закупил с лични средства.

Руският министър на отбраната изпрати в Тува маски и други лични предпазни средства. Няколкостотин хиляди продукта Шойгу е закупил със собствени средства, пише „Федерал прес“. Защитните маски скоро ще пристигнат в региона. Ръководителят на Тува Шолбан Кара-оол съобщи това в профила си в социалните мрежи. Той не уточни за кого са предназначени изпратените защитни продукти и дали те ще се продават в републиканските аптеки. Шолбан Кара-оол благодари на Сергей Шойгу за доброто му дело.

„Добрите дела, разбира се, придават положително настроение. И когато на душата стане леко, тогава имунната система се укрепва. Въпреки факта, че републиката е в самоизолация, ние, както виждате, не сме сами“, написа ръководителят на региона.

Сергей Шойгу е родом от република Тува, от 1994 до 2012 г. оглавява министерството на извънредните ситуации на Руската федерация и става най-популярният министър в страната, чиято работа се одобрява от повечето жители. От 2012 г. е ръководител на министерството на отбраната на Руската федерация, а през същата година получава титлата „Почетен гражданин на Република Тува“ за големия си принос в развитието на региона.

Според републиканското правителство в Тува в момента има осем случая на коронавирус, един от заразените е петгодишно дете.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest