Създават нова система за психофизиологичен подбор за руската армия

Специалистите от Фонда за перспективни изследвания (ФПИ) разработват нова система за подбор за руската армия, основана на дълбоко проучване на психофизиологичните функции, заяви Андрей Григориев, генерален директор на фонда.

Сега ФПИ разработва перспективни технологии, за да обезпечи професионалната надеждност на военния персонал. „Според концепцията на проекта се предвижда създаването на нова система от обективни методи за дълбоко изследване на психофизиологичните функции на военните специалисти, които съставляват биологичната основа на успешната професионална дейност в различни условия – от дълга монотонна работа до ситуации, изискващи незабавни решения в условия на силен стрес и заплаха за живота“, цитира ТАСС думите на Григориев, който уточни, че работата по проекта се планира да започне през следващата година.

Според него подобна перспективна система за задълбочена оценка на психофизиологичния портрет на човек ще осигури качествения професионален подбор на военнослужещите. Освен това програмата за обучение на военни специалисти ще бъде персонализирана, пише в. „Взгляд“.

източник:

Pin It on Pinterest