„Създадена за работа, а не за комфорт“: Американци тестваха „Буханка“ на труден терен

В YouTube канала The Fast Lane Truck публикуваха видео, в което се сравняват два популярни автомобила – уляновската „Буханка“ и Jeep Wrangler, пише „Российская газета“.

Автомобилите се тестват на трудни терени: преминават през дълбоки локви и каменисти разбити склонове. И двата се справят, но изводът на експериментаторите е следният: „Буханка“ е добра, но Jeep е по-добър. В УАЗ обаче може да се организира пълноценен обяд за минимум двама души.

Американците се отнасят кум „Буханка“ с известен скептицизъм –наричат я „циментова кутия“. Тя има суров интериор и тежък ход, заради което се прави изводът, че е създадена „за работа, а не за комфорт“. „Както впрочем и 90% от всичко, направено в СССР“, допълва един от коментиращите.https://www.youtube.com/embed/uRknJYvhxWY

Въпреки това отзивите за уляновския автомобил са основно позитивни. „Радвам се, че УАЗ се показа не толкова лошо“; „Аз съм голям фен на джиповте, но „Буханка“ е потресаваща“, бих се возил на нея“; „Не знаех, че такива автомобили съществуват и до сега, благодаря, че споделихте с нас“, пишат потребители в мрежата.

Американците отбелязват особените качества на автомобила: „Гледах видео с „Буханка“ и едно беше направено в Иркутск при минус 50 градуса. Познайте коя е единствената кола, която върви в такива условия“; „В Киргизстан има парк, в който можете да се изкачите само на „Буханка“, Там нарочно не ремонтират пътищата, за да не разрушат туристите мястото“.

Освен това феновете на УАЗ отбелязват, че „В Русия на вторичния пазар има много резервни части, за да се направи „Буханка“ идеален автомобил за трудни терени“, „Тази руска кола има огромни възможности за тунинг“. Така че симпатиите на зрителите явно се оказват на страната на руския автомобил.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest