Сърбия ще получи няколко комплекса „Панцирь-С“ от Русия до края на годината

През декември Русия ще достави в Сърбия няколко комплекса за противовъздушна отбрана „Панцирь-С“, съобщи информиран източник на агенция „Интерфакс“.

„Част от комплексите се планира да се достави до края на тази година“, заяви той.

Още на 17 октомври източник съобщи пред агенцията, че Русия и Сърбия са подписали договор за доставката на руските комплекси за ПВО. На 19 октомври информацията беше потвърдена и от руския вицепремиер Юрий Борисов: „Да, имаме такива връзки около „Панцирите“, заяви той.

В края на октомври сръбският президент Александър Вучич отбеляза, че доставките се очакват в най-близко време. От своя страна Юрий Борисов заяви, че Русия не очаква анулиране на договора за доставката на „Панцирь“ в Сърбия заради евентуалните санкции на САЩ по отношение на Белград. „По тези въпроси Сърбия е последователно ориентирана към нас, сделката едва ли ще пропадне. Те са устойчиви момчета“, отбеляза руският вицепремиер.

Зенитният ракетно-оръдеен комплекс „Панцирь-С“ е предназначен за близко прикритие на граждански и военни обекти от средства за въздушно поразяване във всякаква климатична и радиоелектронна обстановка във всяко време на денонощието. Комплексът може да осъществява защита на обекти от наземни и надводни заплахи.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest