Общество

Съболезнователна телеграма по случай трагичната смърт на Aятоллах Раиси придружаващата го делегация.

Новината за мъченическата смърт на аятолах Раиси, популярният, отдаден и трудолюбив президент на страната ни, и неговите почтени сподвижници достигна и доведе до неописуемо впечатление и тъга в целия ирански народ.

Тази личност възпитаник на ислямската революция, даде живота си по пътя на служенето на хората, и до последните мигове от благословения си живот той нито за миг не пренебрегна тази свята и богоугодна цел. Нашият мъченик винаги е бил известен с отдадеността си към идеалите, принципите и основите на Ислямската революция и полагането на големи усилия да разчита на вътрешните способности и капацитета на иранския народ по пътя на културния, икономически и социален растеж и просперитет на държава.

Безрезервната подкрепа на мъченика аятолах Раиси в областта на културата и културната дипломация регистрира името на 13-то правителство като загрижени хора в съответствие с желанията на мъдрия лидер на Ислямската революция в тази важна област.

Несъмнено е трудно за любителите на ислямския Иран да понесат това тежко бедствие, но в рождения ден аносмия Имам, ние прекланяме глави в знак на подчинение и удовлетворение пред съдбата и заповедта на Господа на световете.

Несъмнено безрезервните и искрени усилия на нашия президент-мъченик ще бъдат ценна помощ във вечния му живот.

Поднасяме нашите искренни съболезнования към гордия ирански народ, както и найвече към семейството на всички загинали.

Мохамад Мехди Иманипур

Ръководител на Организацията за ислямска култура и връзки

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest