„Русские витязи“ изпробваха новите изтребители Су-35С

Авиационната пилотажна група „Русские витязи“ изпробва новите многофункционални изтребители Су-35С.

Пилотите получиха самолетите в завода-производител в Комсомолск на Амур, съобщиха от пресслужбата на руското министерство на отбраната, предаде „Российская газета“.

Вече се появи и видео, на което можете да видите как пилотите се запознаха с новата техника. Първо провериха работата на оборудването, а след това се издигнаха в небето. Всички машини вече са боядисани в цветовете на националния флаг на Русия – бяло, синьо и червено.

Компания „Сухой“ реши да предостави на пилотажната група „Русские витязи“ четири нови изтребителя Су-35С. Според ръководителя на летателно-изпитателната станция Михаил Чипизубов, самолетите са готови и за изпълнение на бойни задачи. Ако такава заповед пристигне, ще бъде необходимо само да се снабдят с въоръжение.

Първите впечатления сподели командирът на групата, полковник Андрей Алексеев. Той отбеляза, че самолетът лети много лесно и има широки възможности.

Всички членове на пилотажната авиационна група преминаха курс за преквалификация за новия тип изтребител в Държавния център за подготовка на авиационен персонал и войскови изпитания на министерството на отбраната на Русия в Липецк.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest