Общество

Руснак пропътува цяла Русия от Москва до Хабаровск с такси: Защо и колко плати?

Голямата държава е голямо предимство, но и голям проблем за хората, които имат аерофобия…

Руските вестници публикуваха статия за мъж, който, поради от страх от летене, тръгва от Москва за град Хабаровск с такси. Двата града обаче ги делят шест часови зони и цели 8400 километра. Според навигацията на „Яндекс“ пътуването от Москва до този град с кола отнема 4 дни 23 часа и 44 минути без спиранията, пише ТВ „360“.

Таксиметровият шофьор е от Бишкек, столицата на Киргизстан. По негови думи пътуването е било „приятно и информативно, но пътникът пиел много водка“.

Дмитрий Голубович/Global Look Press

Шофьорът, който изминава толкова много път, решава да прекара няколко дни в Хабаровск, където продължава да работи като таксиметров шофьор и търси нови пътници за маршрута наобратно.

Отбелязва се, че пътникът е платил 250 000 рубли (2800 евро). Ако нямате страх от летене, пътуването до Хабаровск би било много по-кратко и по-евтино. Самолетът лети до далекоизточния град 8,5 часа, а цената на еднопосочен билет е 150-200 евро.

Има ли друга опция да се стигне до там? Разбира се! Транссибирска железница и известният влак на име „Русия“. От Москва до Хабаровск този влак пътува 6 дни и 8 часа, а цените на билетите са от 100 до 200 евро. Не се знае защо мъжът не отива с влак. Може би се страхува от коронавируса?

автор: ЮЛИЯ ГОРЯЧЕВА

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest