Руснак пропадна през лед, броди през гората цял един ден и оцеля

Жител на Камчатка пропаднал през лед и се скитал през гората цял ден, след което го намерили спасители – това е съобщено на сайта на министерството на извънредните ситуации в Камчатския край.

На 9 април руснак се обърнал към спасителната служба и разказал за изчезването на своя приятел, който преди около ден напуснал село Заозерни в посока плаж Халактир. По пътя той паднал във водата, но оцелял, успял да се измъкне и да се обади на приятел, като му казал, че се е заблудил и е изгубил своя ориентир. Тогава връзката прекъснала.

Първоначално за няколко часа две групи служители на министерството на извънредните ситуации претърсили мястото на изчезването на моторни шейни, а след това е извикано подкрепление – в издирването се включили полицията и доброволци. Същата вечер на един от пътищата открили следи, които водели до няколко дренажни канавки под формата на дълбок и широк изкуствен резервоар. След като ги пресекли, търсачите намерили пострадалия. Той е откаран в болница в тежко състояние.   

По-късно мъжът разказал, че по пътя си успял да пресече две дренажни канавки с дълбочина до три метра, но паднал в третата. Според думите му бил целият мокър, премръзнал и прекарал нощта на улицата, без да има възможност да запали огън. 

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest