Руснак без крака изкачи връх Елбрус на ръце

Преди пет години жителят на Уфа Рустам Набиев губи краката си при срутване на казарма в Омск. Той обаче изкачва връх Елбрус на ръце.

На страницата си в Instagram той публикува видео на завладяването на последните метри от върха.

Публикуваните кадри показват как с помощта на пикели Набиев се придвижва към върха метър по метър. Когато стига до табелата с надпис Elbrus в цветовете на руския трикольор, той сваля очилата и маската си. Не сдържа сълзите си и казва, че „го е направил“, предаде „360 тв“.

„Успях да го направя с тези две ръце, стигнах върха на планината Елбрус“, казва Набиев и благодари на семейството си, че вярва в него.

В подписа към видеото той се извинява за несдържаните емоции. Набиев обяснява, че е прекарал 15 часа и е изминал 13 км на ръце.

„С този акт аз не доказвам нищо на никого, само на себе си! Това не е героизъм, нито подвиг“, подчертава той.

Той посвещава изкачването на жена си и дъщерите си. Твърди, че успява да завладее върха с „титаничен труд“.

Срутването в казармата на учебния център на въздушно-десантните войски (ВДВ) в с. Светлий в Омска област се случи на 12 юли 2015 година. Под развалините попаднаха 42 души, от които 23 загинаха. Деветнадесет военнослужещи бяха откарани в болници с наранявания от различна степен, но лекарите не можаха да спасят един от тях. Рустам Набиев се възстановява повече от година след инцидента. Той е претърпява 16 операции, включително ампутация на краката.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest